Terug naar beeldbank

Trilogie Fotogeniek Vlaanderen

Fotogeniek Vlaanderen Boek1

Vlaanderen, 125 toplocaties voor de natuur- en landschapsfotograaf. Winkelprijs: 30 euro (derde en volledig herziene druk)
In 24 streekgebonden hoofdstukken worden 125 locaties besproken die elke natuur- en landschapsfotograaf kan bekoren. In Vlaanderen vind je heel wat mooie landschappen en natuurgebieden. Ze worden echter aan ons zicht onttrokken door de typische Vlaamse lintbebouwing langs de hoofdwegen.
Van zodra je echter een zijweggetje inslaat en de tijd neemt om op verkenning te gaan, val je soms van de ene verbazing in de andere. Je komt dan in een totaal andere wereld terecht. Met soms unieke vergezichten en prachtige natuur- en cultuurlandschappen die je met verstomming slaan. In dit boek neem ik je mee naar de mooiste locaties.
Het boek werd geschreven vanuit het standpunt van de natuur- en landschapsfotograaf maar richt zich niet alleen tot die groep. Iedereen die al eens graag in de natuur vertoeft, zal zich aangesproken voelen. Met een 250-tal beelden tracht ik je te overtuigen om al die locaties eens met eigen ogen te gaan verkennen.
Meer uitleg over het concept met een uitreksel uit het boek vind je op mijn blog.
Fotogeniek Vlaanderen, toplocaties voor de stadsfotograaf. Winkelprijs: 30 euro
In dit boek bespreek ik het fotogenieke gehalte van alle Vlaamse steden.
Vele steden hebben de laatste decennia enorme investeringen gedaan om de belevingsfactor van zowel inwoners als toeristen naar een hoger niveau te tillen. Tal van grote markten en straten zijn verkeersvrij gemaakt. Er werden fonteinen aangelegd en rivieren terug opengelegd. Al die veranderingen hebben het aanzien van de Vlaamse steden flink opgewaardeerd. Het boek werd geschreven vanuit het standpunt van de stadsfotograaf, maar richt zich tot iedereen die kan genieten van een citytrip. Met bijna 300 beelden tracht ik je te overtuigen om niet alleen de bekende kunststeden te bezoeken, maar ook eens een stapje te zetten in de minder bekende provinciesteden.
In het boek worden 28 steden besproken. Achteraan vind je ook nog een beknopt overzicht van de overige steden zodat deze uitgave een actueel overzicht biedt over alle Vlaamse steden met Brussel inbegrepen.
Meer uitleg over het concept met een uitreksel uit het boek vind je op mijn blog.
Fotogeniek Vlaanderen, 120 toplocaties voor de erfgoedfotograaf. Winkelprijs: 35 euro
In dit boek laat ik je kennismaken met meer dan 120 landelijk gelegen erfgoedsites. in 15 hoofdstukken worden tal van kastelen, abdijen, forten, militaire begraafplaatsen, funerair erfgoed, mijnsites, brouwerijen, musea en heel wat anderen beschermde monumenten besproken.
De rode draad in deze uitgave is de combinatie van erfgoed met natuur. Talrijke besproken locaties lenen zich perfect voor een volledige daguitstap, zeker in combinatie met andere erfgoedsites in de onmiddellijke omgeving en aangrenzende wandel- en natuurgebieden.
120 toplocatie voor de erfgoedfotograaf is het derde en afsluitende deel van de trilogie Fotogeniek Vlaanderen.

Verkooppunten:
Deel 3 (erfgoed) is momenteel beschikbaar in volgende boekhandels, fotowinkels en erfgoedsites. (Deze lijst wordt de volgende weken nog aangevuld)
Boekhandels:
- Barbóék (Leuven)
- Salvator (Mechelen)
- Zondvloed (Mechelen)
- Brugse boekhandel (Brugge)
- De Reyghere (Brugge)
- New Corman (Oostende)
- Boekhandel Beatrijs (Oudenaarde)
- Malpertuis (Genk)
- Boekhandel Plato (Leuven en Tienen)
(Ook te koop in alle andere boekhandels, echter alleen op bestelling)
Fotowinkels:
- Grobet (Antwerpen)
- Coudenys (Zedelgem)
- Robyns (Sint-Truiden)
- Bartok (Hasselt)
- Foto Leeman (Tielt-Winge)
- Foto De Colfmaeker (Ieper)
- Foto Robert (Kortrijk)
Erfgoedsites:
- Abdij van Tongerlo (Westerlo)
- Abdij van Averbode, Het Moment (Scherpenheuvel-Zichem)

Via de post:
De drie boeken kan je eenvoudig via de post bestellen voor 35 euro, verzendingskosten inbegrepen (voor deel 3 worden dus geen verzendingskosten aangerekend)
Werkwijze: Schrijf het bedrag (35 euro per boek) over op het rekeningnummer:BE02-7370-4849-0040
Gelieve het leveringsadres én vermelding van de titel van het boek toe te voegen in de mededeling.
Stuur vervolgens ook een bevestigingsmailtje naar info@fotogeniekbelgie.be met nogmaals het leveringsadres en de titel van het boek.
Promotieactie stedenboek:
De combinatie stedenboek met het erfgoedboek of landschappenboek: 60 euro (verzendingskosten inbegrepen).
Promotieactie volledige trilogie:
De combinatie landschapsboek, stedenboek én erfgoedboek : 85 euro (verzendingskosten inbegrepen).

Ronde van Vlaanderen in 100 beelden

Hoe mooi en fotogeniek is ons land eigenlijk? Van de schoonheid van de Waalse heuvellandschappen zijn we allemaal overtuigd. Van de cultuurhistorische rijkdom van Vlaamse steden wellicht ook. Maar er zijn nog steeds veel mensen die het fotogenieke gehalte van de Vlaamse landschappen onderschatten. Het heeft volgens mij vooral te maken met het feit dat ons zicht op de onmiddellijke omgeving voor een groot deel onttrokken wordt door de typische Vlaamse lintbebouwing. Dat heeft me op het idee gebracht om een ‘fotogenieke’ Ronde van Vlaanderen uit te stippelen! In dit elegant kronkelend parcours gids ik je door de Vlaamse landschappen en steden die me nauw aan het hart liggen. We beginnen in het West-Vlaamse Heuvelland en eindigen in Brussel. Ik beperk me tot exact 100 beelden en je kan steeds zien waar we ons in Vlaanderen bevinden. Uiteraard zijn er dus heel wat mooie plekjes die we in deze ronde links laten liggen, maar met dit parcours wil ik vooral de diversiteit van Vlaanderen belichten en jullie zintuigen prikkelen. In de hoop dat jullie goesting krijgen om erop uit te trekken en gaan genieten van alle mooie plekjes dicht bij huis. In afwachting van een 'Tour de la Wallonie' nodig ik je ook uit om mijn Ronde van België te volgen op Instagram. Naar aanleiding van de recente uitgave van het boek '1000 plekken die je écht gezien moet hebben' plaats ik er regelmatig een beeld uit dat boek met af en toe een leuke tip erbij. Bedankt voor de interesse!

Heuvelland
Ieper
Diksmuide
Diksmuide
Veurne
Nieuwpoort
Oostende
Oostende
Oostende
Blankenberge
Blankenberge
Het Zwin
Damme
Damme
Damme
Brugge
Brugge
Brugge
Meetjesland
Meetjesland
Meetjesland
Gent
Gent
Gent
Leiestreek
Leiestreek
Kortrijk
Oudenaarde
Oudenaarde
Vlaamse-Ardennen
Vlaamse-Ardennen
Vlaamse-Ardennen
Geraardsbergen
Geraardsbergen
Dendermonde
Sint-Amands
Sint-Amands
Sint-Amands
Bornem
Kruibeke
Kruibeke
Kruibeke
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Kalmthoutse-Heide
Kalmthoutse-Heide
Turnhout
Turnhout
Lier
Lier
Mechelen
Mechelen
Mechelen
Demerpad
Demerbroeken
Diest
Beringen
Hageven
Kempen-Broek
RivierPark
RivierPark
Connecterra
Mechelse Heide
Mergelgrotten
Voerstreek
Voeren
Tongeren
Tongeren
Tongeren
Haspengouw
Genk
Genk
Waterschei
Wijers
Wijers
Wijers
Schulensbroek
Sint-Truiden
Het Vinne
Rosdel
Rosdel
Mene Jordaan
Holsbeek
Holsbeek
Leuven
Leuven
Leuven
Doode Bemde
Leemplateau
Leemplateau
Tervuren
Hallerbos
Gaasbeek
Pajottenland
Brussel
Brussel
Brussel
Boeken Fotogeniek Vlaanderen