Terug naar workshops

Workshop: Macrofotografie

WORKSHOP MACROFOTOGRAFIE (van 08:00 uur tot 12:00 uur)
Vlaanderen
Provincie: Limburg

Ook dit jaar geef ik weer een aantal macroworkshops met de boomkikker als voornaamste figurant. Het is de bedoeling dat deze workshops voortaan doorgaan in samenwerking met Natuurpunt. De besprekingen zijn nog niet afgerond. Je kan wel reeds vrijblijvend inschrijven voor een van de vooropgestelde data.
zaterdag 10 augustus, zaterdag 17 augustus, zondag 25 augustus en zaterdag 31 augustus.
De nadruk van de workshop ligt hier vooral op natuurbeleving, het ontdekken van interessante onderwerpen en hoe we al de opgelopen indrukken vakkundig op beeld kunnen zetten.
De meeste aandacht gaat naar macrofotografie met de unieke boomkikker als voornaamste figurant. Hoe gaan we tewerk als het terrein ongeschikt blijkt voor een statief? Wat zijn dan de alternatieven om haarscherpe beelden te verkrijgen? Verschillende werkwijzen met de voor- en nadelen komen dus aan bod.
Meer macrobeelden kan je zien in dit album.

Concreet:
Ons actieterrein is een mooi natuurgebied waar je onder meer de unieke boomkikker kan fotograferen! Het wordt een gezellig samenzijn waarbij alle mogelijke vragen gesteld kunnen worden. Er is een koffiepauze voorzien rond 10:00 uur. De workshop eindigt rond de middag, maar wie dat wenst kan er uiteraard langer blijven. Er staan picknicktafels in de buurt. Wie dus een lunchpakketje meeneemt kan nog gezellig nababbelen. Er is overigens een toilet in de buurt. Het aantal deelnemers aan deze workshop wordt beperkt tot maximum 5 of 6 personen.

Plaats van afspraak:
We spreken omstreeks 8:00 uur af in het Limburgse Bolderberg. (Locatie van afspraak wordt doorgegeven na definitieve inschrijving). Van daaruit vertrekken we gezamenlijk naar het natuurgebied (5 minuutjes rijden).
Wat moet je meenemen:
Uiteraard je fotomateriaal. Een statief kan nuttig zijn maar is voor het fotograferen van boomkikkers niet noodzakelijk. Je hoeft voor deze workshop ook geen macrolens te hebben. Tamrom stelt speciaal voor deze workshop macrolenzen ter beschikking voor zowel Canon als Nikon.
Ook belangrijk: Waterdicht schoeisel! Het natuurgebied ligt in een vochtig biotoop. Eventueel ook muggenmelk. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen er soms veel muggen aanwezig zijn.

Prijs: 95 euro (inclusief btw 21%)
Daarin is naast de workshop ook inbegrepen: Koffie en frisdrank.
hier inschrijven

Je kan nu reeds vrijblijvend inschrijven voor één van de vooropgestelde datums. Twee maanden voor de workshop ontvang je een mail met de betalingsgegevens en kan je definitief inschrijven.
Bij slechte weersvoorspellingen wordt de workshop uitgesteld en krijg je de keuze tussen het terugvorderen van je inschrijvingsgeld of deelname aan een vervangende workshop.

Workshop Kalender

augustus 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Hier inschrijven:
Uw naam:


Kies de workshop die u wilt volgen:


Na het ontvangst van uw inschrijving krijg je een bevestigingsmail met de nodige informatie

Heeft u andere opmerkingen?: