Terug naar workshops

Workshop: Landschaps- en Natuurfotografie

WORKSHOP LANDSCHAPS- EN NATUURFOTOGRAFIE (van 06:00/07:00 uur tot +/- 12:00 uur)
Vlaanderen

In augustus geef ik op drie verschillende locaties een workshop rond moeras- en heidelandschappen. Meer bepaald in het natuurreservaat de Teut (Zonhoven), in Averbode (Scherpenheuvel) en in de Mechelse Heide (Maasmechelen). Ik heb voor deze locaties gekozen omwille van enkele specifieke troeven die ze naast de heide ook nog herbergen. In de Mechelse Heide is dat het opvallend reliëf, in de Teut de aanwezigheid van ware zonnedauwvelden (macro) en in Averbode de abdij.

Volgende data werden reeds vastgelegd:
Mechelse Heide (Maasmechelen): donderdag 16 augustus
De Teut (Zonhoven): woensdag 22 augustus
Ik kies bewust voor weekdagen omdat het dan een stuk rustiger is op de heide...

hier inschrijven

Concreet:
We gaan voor zowel mooie landschapsfoto's als voor macrofotografie (er zijn macrolenzen van Tamron beschikbaar). In Averbode komt ook architectuurfotografie aan bod.
Zowel in de Mechelse Heide als in de Teut beginnen we al om 6:00 uur. Je kan in deze natuurgebieden prachtige zonsopgangen fotograferen! In Averbode beginnen we pas om 7:00 uur.
Het zijn zeer gevarieerde natuurgebieden, maar hou rekening dat er ook een stuk gewandeld wordt. Vooral in de Mechelse heide (mét hellingen) en in Averbode (+/- 4 km). De wandeling in de Teut is minder lang. De workshops eindigen omstreeks het middaguur, maar wie dat wenst kan er uiteraard langer blijven.
Na de workshop kunnen we nog gezellig nababbelen in een gezellige brasserie.
Het aantal deelnemers aan deze workshops wordt beperkt tot maximum 5 of 6 personen en is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde fotograaf.

Beknopt:
Mechelse Heide: workshop van 6:00 uur tot +/- 12:00 uur. Thema's: zonsopgang, heidelandschappen, perspectief...
De Teut: workshop van 6:00 uur tot +/- 12:00 uur. Thema's: zonsopgang, heidelandschappen, zonnedauw!
Averbode: workshop van 7:00 uur tot +/- 13:00 uur. Thema's: heidelandschappen, bossen, abdij van Averbode. In deze workshop komt dus ook architectuurfotografie aan bod!

Wat moet je meenemen:
Uiteraard je fotomateriaal en liefst ook een degelijk statief.
Ook belangrijk: Zorg voor waterdicht en stevig schoeisel. Het wandelpad in de Mechelse Heide is droog , maar op sommige plaatsen in de Teut en in Averbode kan het drassig zijn.

Prijs: 95 euro (inclusief btw 21%)
Daarin is naast de workshop ook inbegrepen: Koffie en frisdrank na de workshop in een brasserie.

Je kan nu reeds vrijblijvend inschrijven voor één van de vooropgestelde datums. Twee maanden voor de workshop ontvang je een mail met de betalingsgegevens en kan je definitief inschrijven.
Bij slechte weersvoorspellingen wordt de workshop uitgesteld en krijg je de keuze tussen het terugvorderen van je inschrijvingsgeld of deelname aan de vervangende workshop, de week nadien.

Workshop Kalender 2018

Augustus 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31